20 Aralık 2009 Pazar

Rob aşktan bahsederse:)

Robert Pattinson'un aşk hakkındaki düşüncelerini bir bir sıraladı. Dinleyenleri ise bir hayli şaşırttı!

Twilight filminin romantik karakteri Edward Cullen'ı canlandıran Robert Pattinson'un gerçek hayatında romantizmin uzağından yakınından geçmediğini biliyor muydun? Sempatik oyuncu, insanların kendisi ile canlandırdığı karakter arasında bağlantı kurmasını tuhaf karşıladığını, aslında aşık olduğu ya da hoşlandığı kıza serenat yapacak bir tip olmadığını ifade etti. İlk ve son kez 15 yaşında bir kıza çiçek aldığını söyleyen Rob anti-romantik tavrını daha açık bir şekilde ifade etmek için şu sözleri kullandı: "İlişkilerimde duygusal bir insan olmaktan son derece uzağım, hatta duygusal bir filmin karşısına geçip sonuna kadar izleyemem. Arkadaşlarımla 'Titanic' filmini izlemeye gittiğimizde filmi çok sıkıcı bulmuş, herkesin beğenmesine rağmen hiç beğenmemiştim. Robert, kendisiyle yakıştırılan ve birlikteklik iddialarında bulunulan Kristen Stewart'la aralarında bir şey olmadığını ifade etmek için böyle bir yol seçiyor olmalı!

Rob'u yönetmen uyarmış:)

Robert Pattinson, Kristen Stewart arasında neler olduğu ve neler olmadığı ortaya çıktı!

Alacakaranlık filminin yönetmeni Catherina Hardwicke'ten Robert Pattinson ve Kristen Stewart hakkında son derece tuhaf bir açıklama geldi. Los Angles'taki galaya oyuncularla birlikte katılan yönetmen Rob'u zamanında Kristen'den uzak durması için uyardığını söyledi. Kristen'in 18 yaşından küçük olmasının Rob'un başına dert açacağını, Rob'unsa bu uyarısını ciddiye aldığı için Kristen'la özellikle bir şey yaşamadığını söyledi. Tuhaf değil mi?:)

Prenses Bella:)

Kristen, katıldığı galada olan bitenden habersizdi ve çok neşeliydi. Bir o kadar da güzeldi tabii:)

Kristen Stewart, katıldığı galada o kadar şık, o kadar şıktı ki günün prensesi olup herkesin gönlünde daha bir taht kurmayı başardı. Tabii genç oyuncunun o sırada filmin yönetmenin Robert pattinson ve kendisi hakkında söylenenlerden haberi yoktu. Bakalım gelecek günlerde konuyla ilgili yeni gelşişmeler olacak Alacaranlık filminin Bella'sı bu konu hakkında yorum yapacak mı?

Bir 'Kristen, Robert ve Taylor' yapımı...

Kristen ve Taylor ve herkes ne yaptı öyle?

Twilight New Moon, 40 milyon dolarlık bir kazanç ile serinin birinci filmin 20 haftada yakaladığı izlenme oranının şimdiden üzerine geçti. Birinci filmden de ddaha fazla ilgi gören "Yeni Ay" ın bu başarısında ilk filmden sonra oluşan ve gittikçe artan izleyici ve hayran sayısının etkili olduğu kesin. Ama rakamlar buna rağmen şaşırtıcı derecede yüksek. Anlaşılan Robert Pattinson, Kristen Stewart ve Taylor Lautner üçlüsünü dünyada izlemeyen kalmayacak neredeyse:)

Eclipse'ten son bombalar:)

Daha New Moon'u hazmetmeden Eclipse'ten yeni bombalar gelmeye başladı bile!


"Alacakaranlık Yeni Ay" ın vizyonda olduğu şu günlerde serinin üçüncü filminden bombalar gelemeye başladı bile. "Twilight Eclipse" in posteri şimdiden tasarlandı. İkinci filmi izleyenler çok kilit noktada biten hatta bitmemiş hissi veren ikinci filmden sonra da şimdi de üçüncü filmin heyecanına kapılmış durumdalar. Haksız da sayılmazlar değil mi ama?

Ashley'e kırmızı çok yakışıyor!

Sence de Ashley kırmızılar içinde pek bir güzel olmamış mı?

Ashley Greeene, katıldığpı 'Twilight' galasında pek güzel bir görüntü çiziyordu. Ashley vizyona giren "Alacakaranlık Yeni Ay" hakkında da şu yorumu yaptı: "Bence filmin bu kadar çok sevilmesini sağlayan özelliği yalnızca duygusal bir aşk hikayesi olması değil, içerisinde hem aksiyon, hem de fantastik öğeleri barındırması." Filmi bir an önce izlemek için sabırsızlanan insanları görünce çok mutlu olduğunu söyleyen Ashley, insanların eğlenceye ve aşka bu kadar çok yönelmesinde ekonomideki bozuklukların ve dünyadaki sıkıntı zamanların etkisi olduğunu da söyledi.

Soru yağmuruna şemsiyesiz yakalandılar:)

Alacakaranlık ekibini tüm hayranları temsilen bir hayran grubu iyice sıkıştırsa, onları soru yağmuruna tutsa hoş olmaz mıydı?


Robert Pattinson'la Kristen Stewart katıldıkları bir televizyon programında adeta soru yağmuruna tutuldular. Soruların büyük kısmı film ve oyunculukla ilgili sorulardı ama bazı sorular vardı ki bunlara her iki oyuncu da çok şaşırdı. Rob'a sorulan en komik soru televizyon programına çıkmada ya da herhangi bir sebepten dolayı kamera karşısına geçmeden önce neden gömleğinin düğmelerini kapatmadığıydı. Rob, bu soruya özel bir nedeni olmadığını yalnızca karmaşa esnasında unuttuğunu söyleyerek yanıt verdi. Kristen'e gelen en tuhaf soru ise domuz gribi aşısı olup olmadığına dairdi. Yalnız bu soru çıtır oyuncuyu bir hayli korkuttu ve bir an takip edildiği hissine kapıldı. Çünkü bir gün önce grip aşısı olmuştu.Tuhaf değil mii?:)

Robert'a daha fazla alkış..!

Fazla söze gerek var mı? Birinci belli, ikinci kim?


Twilight New Moon, 40 milyon dolarlık bir kazanç ile serinin birinci filmin 20 haftada yakaladığı izlenme oranının şimdiden üzerine geçti. Birinci filmden de daha fazla ilgi gören "Yeni Ay" ın bu başarısında ilk filmden sonra oluşan ve gittikçe artan izleyici ve hayran sayısının etkili olduğu kesin. Ama rakamlar buna rağmen şaşırtıcı derecede yüksek. Anlaşılan Robert Pattinson hayranları ya 10 katına çıktı ya da çok yakında çıkacak:)

8 Aralık 2009 Salı

2010′un Merakla Beklenen 50 Filmi Arasında Eclipse...



Hürriyet 2010 yılının merakla beklenen 50 filmi sıraya koydu. Yapılan sıralamanın 10. sırada ise The Twilight Saga serisinden Eclipse (Tutulma) yer alıyor.

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran Twilight (Alacakaranlık) serisinin 3′üncü filmi Eclipse’in 30 Haziran 2010′da gösterime girmesi planlanıyor

Heygirl Aralık Sayısında New Moon Kitapçığı...


Filmi sinemalarda, kitabı derginde! Bir vampir filmi olmaktan çıkıp hayatımızın tam ortasına yerleşen “Twilight”ı didik didik etmeye ne dersin? Bu dopdolu kitapçıkta çok özel Robert, Kristen ve Taylor röportajları bulabilir, kurt adamlara yakından bakabilir, korku salan Volturi’yi daha yakından tanıyabilirsin!


Kitap Kapaklarının Anlamı - 1.kapak ~ Twilight – Alacakaranlık...



Edward’ın Bella’yı sevmesi kesinlikle yasak çünkü ona çok fazla zarar verebilir hatta öldürebilir bile. Ama Edward, bella’dan uzak duramıyor.. Elmayı tutan ellerin anlamı da Edward’ın ellerindeki aşkları.

Kitap Kapaklarının Anlamı - 2.kapak ~ New Moon – Yeni Ay



Ölen çiçek. Bu da Bella’yı simgeliyor. O çiçeğin normalde, mutluyken, çok güzel gözükmesi gerekiyor. Ama Edward Bella’dan ayrıldığında, bella yaşamın hiçbir anlamının kalmadığını düşünüyor bu da onun mutlu bir çiçekten ölmek üzere olan bir çiçeğe dönüşmesine neden oluyor diyebiliriz.

Kitap Kapaklarının Anlamı - 3.kapak ~ Eclipse – Tutulma...


Kırmızı kurdele = Bella’nın Edward’a olan bitmez aşkını ve Jacob’a olan aşkını simgeliyor. (ki kırmızı aşk rengidir bilindiği gibi)

Bella’nın Edward ve Jacob arasında bir seçim yapması gerekiyor.. ve tabiki Edward’ı seçiyor ama kurdelenin tam kopmamış olması da Jacob’la arkadaşlığını hala devam ettirmek istemesi anlamına geliyor.

Kitap Kapaklarının Anlamı - 4.kapak ~ Breaking Dawn – Şafak Vakti...


Bella’nın en zayıfken en güçlü kişi haline gelmesi..

Bella vampire dönüşmeden önce kitaptaki en zayıf karakterdi.
Bu da arka taraftaki kırmızı piyonla gösterilmiş.
Piyon – satrançtaki en zayıf taş
Kırmızı renk – Bella’nın kanını simgeliyor.

Ama Edward onu vampire dönüştürdükten sonra tüm Cullenlar arasında en güçlü kız haline geliyor ve bu da önde duran beyaz (kan yok) vezirle, yani satrançtaki en güçlü taşla simgeleniyor.

Kitap Kapaklarının Anlamı - 5.kapak ~ Midnight Sun – Geceyarısı Güneşi..

Bilindiği üzere bu kitap Edward’ın gözünden. Edward hep kendisinin ‘karanlıkta olduğunu’ düşünüyordu, yani hayatı hiç daha iyiye gitmedi. Şöyle de diyebiliriz ki sürekli geceyarısı olan bir ortamda yaşadı. Ama Bella hayatına girdiğinde, her şeye rağmen dünyasında bir ışık olduğunu farketti. Çünkü, Edward’ın 2. kitapta Bella’yla konuşurken de belirttiği gibi, bella onun için bir tür güneş olmuştu.

  • Aslında bu kitabı anlatmak için direkt bir alıntı kullanabiliriz.:

“Senden önce, Bella, hayatım ay olmayan bir gece gibiydi. Çok karanlıktı ama yıldızlar vardı – ışığı, nedeni işaret eden.. ve sonra sen bir meteor gibi gökyüzüme girdin. Birdenbire her şey yanıyordu; parlaklık vardı, güzellik vardı. Ve sen gittiğinde, meteor ufukta kaybolduğunda, her şey simsiyah oldu. Hiçbir şey değişmemişti, ama benim gözlerim ışıktan kör olmuştu. Yıldızları göremiyordum artık. Ve hiçbir şey için bir neden kalmamıştı.” ~Edward Cullen [Yeni Ay]

S.Meyer’den Twilight’a Yeni Bir Nefes: Forever Dawn (Sonsuza Dek)...

Stephenie Meyer’in tüm Twilight serisinin tek bir kitaba toplamış hali olan bu kitap, serinin kitapları çıkmadan önce, Ocak 2004‘te yazılmış fakat genç okuyuculara hitap etmediği için, satışa çıkmadan rafa kaldırılmış. Stephenie Meyer kitabın bir kopyasını kardeşine hediye etmiş doğum gününde. Bu da “doğum günü için kitap kötü bir hediyedir” düşüncesini çürütüyor. Hangimiz istemez ki yayınlanmamış bir Twilight kitabına sahip olmayı?

Ama iyi haber, Stephenie bu kitabı parçalar halinde okutacakmış bizlere. Tabiki kendi sitesinde olacak ve ingilizce bilenlere ne mutlu. Ayrıca Stephenie’nin sitesinde, sıkça sorulan sorular bölümünde de tartışılmaktaymış. Ayrıca Stephenie’nin kendi sitesinden anladığım kadarıyla diyor ki:

Bu parça, Twilight serisini düzenlemeden önce, Ocak 2004′te yazılmış. Yazmış, çünkü Edward ve Bella‘yla daha fazla vakit geçirmek istemiş. Bu hikayede yeni bir karakter daha varmış: Max yani J. Jenks’in asistanı.

Forever Dawn ve Twilight serisi arasındaki farklar:

Jacob ve Bella hiç bu kadar fazla yaklaşmıyorlar. New Moon (Yeni Ay)’daki ve Eclipse(Tutulma)’deki olayların hiçbiri gerçekleşmiyor. Edward, Bella’yı hiç terk etmiyor, böylece Jacob ile birbirlerine hiç bağlanmıyorlar. Jacob’ın, Bella’ya olan hisleri anlık bir beğeni olarak kalıyor.

Jacob, küçük bir karakter olduğu için Kurtadamlar sadece hikayede görünüyorlar. Tam olarak varlar ama fazla bilgi yok. Çoğu kurtadamın ismi de yok.

Bütün hikaye Bella’nın gözünden yazılmış. Bu nedenle hamilelik olayının üstünde daha fazla duruluyor. ~ Not: Breaking Dawn (Şafak Vakti)’da hamilelik kısmı, Jacob’ın gözünden yazılan kısıma denk geliyor.

Jacob, doğumdan sonra orada olmuyor. Doğal olarak, Renesme’yi, Bella, Charlie’yi ziyaret ettiğinde, yani doğumdan bir kaç hafta sonra mühürlüyor.

Tutulma ve Yeniay olmadan, Victoria ve Laurent hayatta. Laurent, Irina ile mutlu bir yaşam sürüyor ve Cullen’ların, Volturi ile yüzleşmesi sırasında, onların yanında oluyor. Cullen’ları, Volturi’ye ihbar eden Irina yerine Victoria oluyor. Asıl suçlamayı yapmak üzere, kendisine bir arkadaş olarak Riley’yi yaratıyor. Aro’nun kendi gündemini bilmesini istemiyor -ya da bebeğin yarı vampir olduğunu, ve bunu kendisinin bildiğini-

Kurtlar, Victoria’yı öldürüyorlar. Final yüzleşmesindeki tek ölü karakter o.

Son bölüm aynı şekilde bitiyor. Ama sonda bir epilog var. Max’i (J. Jenk’in asistanı) içeriyor. Bella ile ilk baştaki etkileşimleri biraz daha fazla, bu nedenle, Bella ona bir iyilik borçlu olduğunu hissediyor. Max’a numarasını veriyor ve yardıma ihtiyacı olursa, kendisinin yardım edeceğini söylüyor. Max kendisini bir takım belaların içine sokuyor, Bella’da ona yardıma gidiyor.


Rob ve Kris New Moon’un Başarısını Başbaşa Kutladılar...


Yeni filmin başarısını kutlayan ve yoğun tempodan çıkmanın rahatlığını süren ikili şu an iyice tatil moduna girmiş durumdalar. Robert Pattinson’un Kristen’la yediği yemek sonrası çekilen bu fotoğrafı ise oldukça tuhaf çünkü başındaki garip beresiyle sanki yemeğe çıkmamış da markete gitmiş gibi görünüyor. Tabii tek gariplik bu değil… Basının kendisini kapıda beklediğini fark eden Robert, restorandan tek ayrılıyor. Gel de bir şey mi oluyor diye kuşkulanma..

Ashley Greene’den Şafak Vakti Filmine Dair İpuçları

Fakat Ashley Greene bize serinin beş film halinde çekilmesinin hala gündemde olduğunu söyledi. “Tutulma’nın çekimlerini tamamladık, ve eğer Yeni Ay Alacakaranlık kadar başarılı olur ise Şafak Vakti’nin çekimlerine önümüzdeki yıl başlayacağımızı tahmin ediyoruz.”

“Tek şey şu ki Şafak Vakti çok uzun bir kitap. Bu yüzden film de çok uzun olacak. Bizler filmin Harry Potter’da olduğu gibi iki film halinde çekeceklerini düşünüyoruz. Her nasıl olursa olsun, film çekimlerine bir an önce başlamamız gerekiyor, çünkü Harry Potter’in aksine vampirler yaşlanmıyorlar. Yani hepimiz aynı görünmek zorundayız!”

7 Aralık 2009 Pazartesi

“The Twilight Saga – New Moon”


Dikkat dikkat! Twilight serisi hız kesmeden devam ederken serinin ikinci filminin müzikleri de “The Twilight Saga – New Moon” albümünde bir araya geliyor!

1. Death Cab for Cutie —‘Meet Me On the Equinox’
2. Band of Skulls — ‘Friends’
3. Thom Yorke — ‘Hearing Damage’
4. Lykke Li — ‘Possibility’
5. The Killers — ‘A White Demon Love Song’
6. Anya Marina — ‘Satellite Heart’
7. Muse — ‘I Belong To You (New Moon Remix)’
8. Bon Iver & St. Vincent — ‘Roslyn’
9. Black Rebel Motorcycle Club — ‘Done All Wrong’
10. Hurricane Bells — ‘Monsters’
11. Sea Wolf — ‘The Violet Hour’
12. OK Go — ‘Shooting the Moon’
13. Grizzly Bear — ‘Slow Life’
14. Editors — ‘No Sound But the Wind’

Twilight


Isabella Swan Washington'in, yagmurun hiç dinmedigi küçük kasabasi Forks'a tasinir. Bu simdiye kadar aldigi en sikici karar gibi görünmektedir. Fakat gizemli ve çekici Edward'la tanismasi hayatini heyecanli ve tüyler ürpertici bir hale sokar. Edward simdiye kadar, içinde yasadigi küçük toplulukta vampir kimligini saklayabilmistir. Ancak artik kimse güvende degildir, özellikle Edward'in en çok deger verdigi insan olan Isabella… Iki sevgili kendilerini tutku ve tehlike arasinda dengede duran bir biçagin en keskin noktasinda bulur.

New Moon

Edward ve Cullen Ailesi'nin diğer üyeleri Bella'nın doğum günü için bir parti verirler, fakat Bella ısrarla karşı çıkar. Çünkü ortada büyük bir sorun vardır; Edward sonsuza dek genç kalacaktır, peki ya Bella? Kâbuslar, sırlar, imkânsızlıklar, seçimler ve kararlar... Bella ve Edward'ı yine zorlu bir mücadele bekliyor. Alacakaranlık'ın kahramanlarının aşk ve heyecan dolu macerası Yeniay'da hız kesmeden devam ediyor.

Eclipse

Seattle gizemli , öldürücü bir tel tarafından harap edildiğinden ve kötü niyetli bir vampir onu araştırmaya devam ettiği'nden dolayı Bella kendini tehlikeyle çevrili buldu.Hepsinin ortasında aşık olduğu Edward ve Jacob'un arkadaşlığı arasında seçim yapmakla yüzyüze kalmıştır ki bu karar vampir ve kurtadam arasındaki eskimeyen mücadeleyi tutuşturmak için olasıdır.Mezuniyeti hızla yaklaşırken Bella birden fazla karara sahiptir: HAYAT ya da ÖLÜM. Fakat hangisi ?

Breaking Dawn

Bella ve Edward evlenirler ama balayları bellanın hamile olduğunu farketmesiyle yarıda kesilir.Bellanın hamileliği hızlı ilerlemektedir ve bu da onu gücsüz yapmaktadır. Bella nın hayatını kurtarmak için Edward ın fetüsün çıkarılması gerektiği ile ilgili ısrarına rağmen Bella gittikçe daha da çok sevdiği bebeğini yerinde tutmaya kararlıdır. Sonra , Bella kızları Renesmee'yi dünyaya getirip ölmek üzereyken Edward ona zehrini enjekte edip vampire dönüstürür. İsmi Irına olan bir vampir Renesmee'yi görür ve onun 'ölümsüz cocuk' olması hakkındaki yanlısları ve vampir kurallarını ihlal eden yasamını görür onu Volturi'ye haber verir.Cullen'lar cocuğun ölümsüz cocuklardan olmadığını doğrulamak icin tanıklar toplarlar. Ve Volturi'yi Renesmee'nin
Vampirlere ve onların sırlarına karsı tehlike olusmayacağına dair onları ikna ederler ama huzurları kacmıstır.

Midnight Sun



Bir vampir.. Bir insana aşık oldu.. Yapmaması gereken şeyler yaptı..
Bu defa Twilight kitabındaki yani ilk kitap Alacakaranlık'taki herşey Edward'ın ağzından anlatılıyor...Onun için hayat..Sandığınızdan daha zordu...